Viața mi-a dat șansa să întâlnesc un copil cu autism

 

50% Complete
250 RON
Sumă strânsă
500 RON
Target
2
Donații

Voi alerga pe 14 octombrie 2018 pentru copiii cu autism care au nevoie de terapie deoarece importanța intervenției în autism măresc șansele de recuperare pentru acești micuți.

Susțin și cred în terapie deoarece am văzut cât de eficientă este în cazul în care aceasta este aplicată corect, doar că rezultatele nu vin imediat, iar terapia se poate întinde pe ani de zile sau chiar toată viața pentru unele persoane. Știu că fără terapie, aceste persoane nu se vor putea recupera niciodată.
De aceea am nevoie de tine, să susții împreună cu mine terapia pentru micuții cu autism.

De unde știu? Și de ce susțin echipa ATCA?

În urmă cu cinci ani, nu știam aproape nimic despre autism, iar acum îmi doresc să ajut persoanele cu autism, indiferent de vârstă.

Viața mi-a dat șansa să întâlnesc un copil cu autism. Când l-am întâlnit era non-verbal, dar îmi zâmbea nonstop și scotea niște sunete foarte ciudate, care mă speriau. Mă urmărea cu privirea, parcă vroia să-mi citească gândurile. Știam că dacă nu o să mă placă la prima întâlnire, nu o să vrea să mă mai vadă și a doua oară. Aveam emoții, citisem foarte multe articole despre copiii cu autism, dar când l-am văzut parcă uitasem tot. Îmi doream foarte mult să mă placă și de aceea am încercat să nu-i invadez spațiul său personal, să vorbesc puțin și rar și bineînțeles să-i zâmbesc. Îmi era frică să nu țipe și să fugă de lângă mine, iar această teamă am avut-o foarte multe luni. Prima întâlnire s-a încheiat fără niciun incident, urmând săptămânal să ne întâlnim. Am învățat ce dulciuri și sucuri îi plac și aveam grijă ca acestea să nu lipsească când venea el. De asemenea, am început să-i pregătesc cina sau prânzul și eram încântată că mănâncă ceea ce-i pregăteam. Bineînțeles că mereu avea același meniu: cartofi prăjiți, șnițele și o roșie tăiată cubulețe.

Nu o să uit niciodată cât de speriată eram când am rămas pentru prima dată cu el singură acasă. In timp ce-i pregăteam cina, îl auzeam din bucătărie scoțând sunete pe care nu le înțelegeam (ulterior am descoperit că imita personajele de pe Cartoon Network sau Disney). Cu teamă i-am spus să se așeze la masă și am fugit în bucătărie speriată pentru că nu știam cum să comunic cu el. Orice îi spuneam se uita la mine și îmi zâmbea sau se încrunta. Speram să mă înțeleagă, dar când vedeam că nu reacționează mă speriam și mă blocam. Îmi doream să pot să comunic cu el, dar nu știam cum.

După trei ani de la întâmplările descrise mai sus, copilul a început terapia la ATCA. Știam că merge acolo, că este foarte compliant, dar nu mă așteptam ca să-i aud vreodată glasul deoarece încercasem cu el și niciodată nu mi-a răspuns. Nu am să uit niciodată, când a venit acasă de la terapie si mi-a spus primul Bună (cu ajutor). A fost cea mai fericita zi pentru mine deoarece i-am auzit glasul. Ulterior, s-a întâmplat să-l duc eu la Centru, iar acolo terapeutele mi-au arătat cum să-l ajut să spună cuvintele pe care deja le știa și bineînțeles cum să mă joc cu el. Am fost șocată să văd transformarea lui, dintr-un copil care parcă vedea prin mine, acum era prezent cu mine, în lumea mea. În ziua aceea am căutat să-i cumpăr jocuri, cartonașe și jucării astfel încât seara să lucrez cu el așa cum am văzut în camera de terapie.

După doi ani de terapie la ATCA, transformarea lui se produce zilnic, cu pași mici, dar niciodată nu a dat înapoi.

Datorită unui copil cu autism, care a început să comunice cu mine, tot universul meu s-a schimbat. Consider că el m-a ales ca să lucreze cu mine acasă, dar în același timp pot spune că și eu învăț de la el. Am renunțat la viața mea profesionala, deoarece vreau să învăț cât mai mult despre autism și această lume fascinantă.


Recomandă-le prietenilor această campanie.

în beneficiul

ORGANIZATIEI

Autism Voice

Ce au in comun copiii, grija, zambetele, bucuria si autismul?

Autism Voice.

 

 

"Cum schimbam lumea?

Pas cu pas, cu cate un mic act de generozitate."

Morgan Freeman

Diana, Andrei, Marian, Gabriel şi alţi 166 de prichindei au nevoie de terapie acum. Pentru ei noi vom alerga! Pentru ei vom transforma kilometrii nostri in donatii.Cu fiecare oră de terapie, micuții învață să vorbească, să se joace și să își facă prieteni. Fii alaturi de noi in aceasta noua provocare! Doneaza atat cat doresti. Este atat de usor sa faci o fapta buna! Leu cu leu, om

 

2 Donații

Anonymous

100 RON
Succes!!!
29 Sep 2018
Mult succes în continuare, Om bun!
25 Sep 2018